De Biasi, tekniku-Normal që len në hije Lippi-n , Ancelotti-n...

Triumfi i teknikut italian në drejtimin e Shqipërisë që shkon në Europian

Hermesnews - Shqipëria në Euro2016 është një event për festë kombëtare: e dimë. Shqiperia e kësaj "mrekullie" e Topit është pak edhe një festë italiane, duke shikuar që në krye të komandes të kësaj Kombëtare të mrekullisë është GIanni De Biasi, një nga më pak të vlerësuarit e teknikëve jashtë, por duke shikuar që pankinat prodhim Italian (Në exportim) janë pak si në zbritje (Lippi, Capello, Zaccheroni, Trap, të gjithë bigët apo Special One.....janë pushim për momentin), të celebrojmë e të ngushëllohemi me një fat të "Normal ONe": De Biasi pikërishtë.

Një trajner që vjen nga larg, nga një jetë pankinash të mesëm-ultë: ProVasto, Carpi (dhjetë vjet më parë), Cosenza, Spal, Modena, Brescia, Levante, me të rëndën Torino dhe një histori zhgënjyese tek Udinese deri në impaktin shqiptarë, në 2011. Surprizë përsonale, që gjen një propozim të tillë pune, në një botë kaq largë (i dukej) e në fakt shumë afër nesh. Është kaq i mirë si teknik, sa për të merituar nënshtetësin shqiptare të nderit pasi ka mundur Portugalin e Ronaldo-s në një ndeshje të kualifikuesve dhe Francen në miqësore. (Në cv-në e vet, edhe një hapësirë si komentator, për pak kohë në mikrofonin e Premium). Ka qenë arkitekti i këtij kualifikimi historik të futbollit shqiptar, që në Europianin do shkoj në 2016, për herë të parë në histori. E të ndodhi ç'të ndodhi në Francë pas tetë muajsh. Ndjesia e triumfit është e gjithë nga ana e tyre.

De Biasi është 59 vjeç, ka qenë një lojtar i mirë, roli mesfushor, e ka mbyllur karrieren sportive në 1990, e prej 25 vitesh bën detyren që i pëlqen: trajnerin. Ka fituar një kampjonat C2, një të C1, dy Kupë Italie të Lega Pro e të Serie C, e një SuperKupe të C1 e pankinen e argjendë në 2001. Po kjo e Shqipëris një pankine e artë. Edhe më shumë.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet