Zhgënjen peshëngritja, Briken Calja renditet i gjashti

Peshëngritësi shqiptar, briken Calja, nuk arriti do të merrte më shumë sesa një vend i gjashtë në lojërat olimpike Rio 2016. Pesha e ngritur prej tij ishte 145 kg në shkëputje dhe 181 kg në shtytje. Në këtë kategori, medaljen e artë e mori kinezi Shi Zhiyong, i cili ngriti 352 kg në dygarësh. Vendet e tjera të podiumit u plotësuan nga turku Daniyar Isamayilov, i cili ngriti 351 kg në dygarësh, duke rrëmbyer medaljen e argjendtë. Ndërsa vendi i fundit në podium, u arrit nga peshëngritësi nga Kirgizstani Izzat Artykov, me 339 në dygarësh.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet