10 qytetet më të shtrenjta në botë për të jetuar

A keni menduar ndonjëherë vetëm për të shkuar dhe të nisur jetën në një qytet të ri? Nëse po mendoni një lëvizje të madhe, duhet patjetër të dini se cilat qytete kanë kosto super të lartë të jetesës.

Çdo vit, The Economist publikon raportin e tyre të shpenzimeve në botë, i cili përcakton qytetet më të shtrenjta në të gjithë globin. Këtë vit, qyteti më i shtrenjtë si Singapori. Në anën tjetër qyteti më pak i shtrenjtë - Almaty, Kazakistan.

Ja lista e plotë me 10 Qytetet më të Shtrenjta në Botë:

1. Singapori

2. Hong Kong

3. Zürich

4. Tokio

5. Osaka

6. Seul

7/8. Gjenevë / Paris

9/10. Nju Jork / Kopenhagen

Këto qytete ndoshta nuk vijnë si një surprizë e madhe, duke qenë se ato janë të gjitha destinacione e para për udhëtarët dhe turistët dhe kosto e jetesës ëshyë pak a shumë e njohur.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet