Këto janë qytetet më të sigurta në botë për tu vizituar tani

Udhëtimi për të parë botën nuk do të thotë të ndërmarrësh rreziqe dhe të vizitosh vende jo të sigurta. Ka shumë qytete të mëdha anembanë botës që janë shumë më të sigurtë se shumica e vendeve në SHBA. Këtu janë disa shembuj të shkëlqyeshëm.

Duke përdorur të dhëna bazuar në 44 tregues specifikë në 60 qytete të mëdha anembanë globit, Njësia e Inteligjencës së Ekonomistit (EIU) ka bashkuar Indeksin e Qyteteve të Sigurt 2017. Secili qytet merr një rezultat bazuar në sigurinë dixhitale (privatësia në internet, rreziku i vjedhjes së identitetit); siguria shëndetësore (cilësia e ajrit dhe ujit, mjedisi); sigurinë e infrastrukturës (ndërtesa, rrugë, ura); dhe siguria personale (shkalla e krimit, dhuna). Pas mbledhjes së të dhënave të tyre, EIU konsultonte pastaj studiuesit dhe ekspertët për të analizuar të dhënat duke përdorur burime si Organizata Botërore e Shëndetësisë. Këtu janë 10 qytetet më të mira, duke filluar me sigurinë:

Tokio, Japoni

Singapore

Osaka, Japoni

Toronto, Kanada

Melbourne, Australi

Amsterdam, Holandë

Sidnej, Australi

Stokholm, Suedi

Hong Kong

Zürich, Zvicër

Ky është viti i tretë në radhë që Tokio, Japonia ka marrë vendin e parë. Ata renditen numër një në sigurinë digjitale, numri dy në sigurinë shëndetësore, dhe numri katër në sigurinë personale. Nga ana tjetër, Singapori merr përparësi në sigurinë e infrastrukturës dhe sigurinë personale, por lufton në kategorinë e sigurisë shëndetësore.

Mbani në mend, ky raport përfshin vetëm 60 nga qytetet më të mëdha të botës, kështu që jo çdo qytet është në këtë listë. Qytetet zgjidhen në bazë të përfaqësimit rajonal dhe disponueshmërisë së të dhënave, prandaj mos supozoni që një qytet është i pasigurt vetëm për shkak se nuk është e shënuar këtu. Gjithmonë bëni hulumtimin tuaj kur planifikoni të udhëtoni diku në mënyrë që të dini çfarë të përgatiteni.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet