Këtë verë në Skoci ? Mos humbisni skulpturat gjigande të kuajve

Nëse shkoni në Skoci nuk duhet të humbisni magjinë e dritave që sjellin kokat e kuajve, të cilat ndodhen në qytetin Falkirk.Skulpturat të quajtura ‘Kelpies’, janë 30 metra të larta dhe peshojnë më shumë se 600 ton. Autori i tyre është Andy Scott. Këto skulptura janë të ndërtuar nga struktura komplekse çeliku. Ato simbolizojnë një demon keltik të mitologjisë, i cili identifikohej me një kalë të bardhë. Vepra gjigande ndodhet në Helix Park, në mes të Edinburgut dhe Glasgowt.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet