Tajlanda mbyll ishullin Koh Tachai për të turistët

Zyrtarët tailandezë janë gati duke e mbyllur ishullin Koh Tachai me arsyetimin, se turizmi i rënduar po ndikon negativisht në mjedisin e tij dhe burimet natyrore. Ishulli është pjesë e Parkut Kombëtar Similan. Pothuajse të gjitha parqet kombëtare tailandeze mbyllen nga mesi i majit deri në mesin e tetorit për stinën e shirave, por ky ishull, Tachai, nuk do të rihapet, njoftoi Bangkok Post.

“Ne kemi për ta mbyllur atë me qëllim që të lejojmë rehabilitimin e mjedisit, si në ishull, edhe në det pa u shqetësuar për aktivitetet turistike, para se dëmtimi të jetë i pariparueshëm,” deklaroi për Post, kreu i Departamentit të Parqeve Kombëtare, kafshëve dhe bimëve, Tynu Netithammakul.Parku është shumë i frekuentuar nga turistët dhe zhytësit, që megjithatë se mbyllet do të kenë akses ende në disa pjesë të tij.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet