Turistët në Durrës, mbi 12.000 në javët e para

Janë mbi 12 mijë turistë që kanë shkelur në Durrës përmes portit, javët e para të muajit korrik. Rreth 6500 të të tjerë kanë kanë kaluar tranzit. Vetëm ditën e dielë tragetet që mbërritën nga Bari dhe Ankona (Itali) janë shfrytëzuar nga 3,376 pasagjerë vendas dhe të huaj me 717 autovetura gjithsej. Gjatë fundjavës që kaloi tragetet kanë kryer edhe dy lundrime jashtë grafikut për të përballuar numrin në rritje të bashkëatdhëtarëve, që vijnë për të kaluar pushimet nga vendet e Europës perëndimore ku jetojnë dhe punojnë drejt familjarëve të tyre në vendin tonë, Kosovë dhe Maqedoni. Tragetet kanë transportuar gjithashtu rreth 3,600 autovetura dhe 1,900 kamjonë dhe trajlerë me mallra eksport-importi gjithsej. Nga Qendra e Informacionit në APD mësohet se javën e ardhshme disa tragetet do të fillojnë të lundrojnë dy herë në 24 orë, çka pritet të lehtësojë fluksin e madh të udhëtarëve në stinën e verës.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet